HAMER RALLY TEAM

Fons Jans, teamleider van het Hamer Rally Team, heeft een topteam. Stuk voor stuk specialisten op hun vakgebied, maar bovenal liefhebbers van de rallysport.  We werken nu toe naar de deelname aan de Morocco Desert Challenge, de enige echte cross-country rally ter wereld. Samen avonturen beleven in een gemoedelijke sfeer maar des al niet te min zware omstandigheden staan hier voorop. Hier zijn we meer als normaal op elkaar als team aangewezen.

Team en Materieel

Ook in 2023 blijft het team, dat grotendeels uit collega’s bestaat, vrijwel geheel in tact. Tijdens de  coronaperiode is er hard gewerkt aan het in topconditie brengen van het materieel. Dat er bijna niet gereden is wil niet zeggen dat het team heeft stilgestaan. Nog steeds wordt er met veel inzet en plezier samengewerkt aan het materieel in de fraai ingerichte werkplaats die meer en meer op een hele grote mancave begint te lijken. Elke woensdagavond zijn we hier te vinden en als de rally nadert wordt er nog meer tijd in gestoken.

Op autogebied is er een wijziging in de vorm van de aankoop van de Desert Warrior van het Qryxrallysportteam en een hele historie van Dakar achter de kiezen. Deze is door het Qryxrallysportteam volledig opnieuw opgebouwd en zal door ons in de nieuwe huisstijl van het Hamer Rally Team worden gebracht. De Desert Warrior wordt bestuurd door Marcel van der Kamp en de navigatie is in handen van Andre Kuipers. Hier zijn de rollen ten opzichte van het vorige avontuur omgewisseld waar beiden veel zin in hebben.

Bij de DAF van Fons is een complete remake gemaakt van de ophanging van de schokdempers. Dit om het rijcomfort te verhogen. Ook hebben beide DAF’s een nieuwe intercooler gekregen met zelf vervaardigde luchthappers en zijn de cabines geoptimaliseerd. Dit om in de woestijn een beter motormanagement te verkrijgen i.v.m. de warmte afdracht. Alle voertuigen zijn verder voorzien van lichtmetalen velgen hetgeen bij het bandenwisselen wel zo prettig is i.v.m. het gewicht. Voor het banden aflaatsysteem konden we maar geen goede, betrouwbare ventielen vinden. Na een analyse van de werkelijke pijnpunten is door Arjen van MTA digitaal een nieuw ontwerp gemaakt wat in zijn werkplaats is uitgewerkt. De eerste testen hiervan waren veelbelovend. De laatste update is het wisselen van de veerbladen van beide trucks.

Voor het transport van de assistentie 4 x 4 en de Desert Warrior wordt nu in eigen beheer een nieuwe trailer ingericht. Deze verder multifunctionele trailer wordt voorzien van wat ramen, grote gereedschapskisten, een keukenblok en losse bedden. Deze komen goed van pas voor de nachtrust als het mogelijk weer hard waait in Marokko.

Wij houden u regelmatig  via deze website en onze Facebook pagina  op de hoogte over het reilen en zeilen van het Hamer Rally Team.

#521 DAF

CF 75 RALLYTRUCK

Fons-Jans

Pilot / Team Manager


“Je gaat samen zo diep, zo maak je vriendschappen voor het leven”

Hans Heerema

Navigator


“Vaak ben je te bang, of je durft niet”

Renaldo Schrave

Monteur


“Ik ben niet bang dat het mis gaat, het komt altijd goed”

#526 DAF

CF 75 RALLYTRUCK

Lars Jans

Pilot


“Het is een reizend circus en een hele grote roadtrip”

Bert uijt den Bogaard

Monteur


“Motorisch geweld is altijd leuk”

Arjen van Asselt

Navigator


“Fysiek en mentaal helemaal stuk gaan, heerlijk!”

DESERT WARRIOR

Marcel van de Kamp

Chauffeur


"Geweldig om weer terug te zijn bij het meest gemotiveerde team in het bivak: het Hamer Rally Team!"

Andre Kuipers

Navigator


“Zo voel je dat je leeft.”

DAF CF 6x4 Spacecab

SERVICETRUCK met mobiele werkplaatscontainer

Gerrit van Schaar

Monteur


“Je moet er voor de volle 200 procent voor gaan, anders moet je thuisblijven”

DAF XF 8x4 Superspace

SERVICETRUCK met mobiele werkplaatscontainer

Frank Mentink

Monteur


“Dit is écht mijn jongensdroom, deze kans krijg ik nooit meer”

DAF Trekker oplegger 105/410

MULTIFUNCTIONELE OPLEGGER voor vervoer twee 4x4 wagens incl. complete keuken en slaapaccomodatie

Bart Springelkamp

Chauffeur-Monteur


“Elke keer weer een hele uitdaging, da’s mooi man”

Jari Hendriks

Chauffeur-Monteur


Supergaaf dat ik bij het team zit en mee kan werken en mijn FBS ervaring hier kan delen

MITSUBISHI PAJERO 4x4

Facililitaire ondersteuning

Cor Voogd

Facilitair manager


"Met geweld, zo’n groot gevaarte door de duinen raggen, dat is écht avontuur!"

Iep van der Meer

Pers


"Avonturen beschrijven in tekst en beeld, dat is mijn ding"