Eerste testdag 2019 succesvol afgesloten

Zaterdag 9 februari was het zo ver. Na uitgebreid revisie- en onderhoudswerk de afgelopen maanden waren de beide Hamer Rally Team racetrucks klaar voor de eerste grote test.
Tijdens deze eerste testdag zijn de trucks in het terrein flink aan de tand gevoeld.  We hebben gekeken of alles goed werkt en bestand is tegen de ontberingen die de wagens in Marokko moeten kunnen doorstaan. Alles ging perfect en we zijn blij te kunnen melden dat beide racetrucks klaar zijn voor MDC 2019 in april. Wel moeten er nog wat kleine dingetjes gedaan worden maar dat hou je altijd.

Het team concentreert zich nu op het rallyklaar maken van de beide race Toyota Landcruisers en het ondersteunende materieel. De beide Toyota’s zijn ook helemaal uit elkaar geweest en worden momenteel weer opnieuw opgebouwd. Zodra ze klaar zijn zal er nog een testdag plaatsvinden waarin de Toyota’s op de pijnbank gelegd worden om te kijken of alles goed functioneert en bestand is tegen de Marokkaanse duinen, wasborden en andere ongemakken.

Begin april gaan de 2 racetrucks, de 2 rally 4×4’s en de ondersteunende voertuigen op weg naar Marokko. Daar worden ze donderdag 11 april door de organisatie technisch en administratief gecontroleerd om zaterdag 13 april op Plage Blanche van start te gaan met de proloog/rally.