Hamer Rally Team test materieel

19 maart meldden wij dat de Morocco Desert Challenge 2020 door de Coronapandemie is uitgesteld naar  17 tot 26 september dit jaar. We hebben de extra tijd die we daarmee kregen gebuikt om onze rally voertuigen en mobiele werkplaatscontainers verder te perfectioneren.

Afgelopen weekend (27 en 28 juni) hebben we al het materieel eens flink aan de tand gevoeld. Daarbij hebben we uiteraard de 1,5 meter afstand en overige Coronamaatregelen nauwgezet in acht genomen.

De kern van het team is zaterdagochtend naar Balk getogen waar ze de hele middag in een zandafgraving het materieel uitvoerig hebben getest. De tests verliepen naar volle tevredenheid en de vele modificaties die  de afgelopen maanden aangebracht zijn waren een succes. We gaan nog een paar kleine aanpassingen doen (o.a. aan de bandenaflaat) en dan zijn de Hamer rallytrucks technisch helemaal klaar voor de MDC-start in september. Wel moeten de sponsorenlogo’s nog op de rallytrucks aangebracht worden.

De Toyota Landcruiser 90 waar André Kuipers samen met Marcel van de Kamp in deelnemen aan de rally kende de afgelopen tijd wat vermogensproblemen. De aanpassingen aan het motormanagement van de 4×4 bleken tijdens het testen afgelopen zaterdag hun werk te doen. De wagen had weer zijn volle vermogen en samen met de aangepaste vering liet de  Toyota zich door niets meer tegenhouden.

Na het testen heeft het team gezamenlijk van een gezellige Coronaproof BBQ genoten waarna iedereen zijn eigen plek voor de nacht opzocht.
Na een gezamenlijk ontbijt op zondagochtend is het kamp opgebroken en is het team weer naar huis gereden. Het was een mooi en nuttig weekend!

Overigens vragen wij ons op dit moment af of de rally in september wel door kan en moet gaan gezien de risico’s die Corona met zich mee brengt. We hopen hierover de komende dagen meer horen van de organisatie.