Aventus bouwt elektrische buggy voor Hamer Rally Team

Afgelopen week was de aftrap van de samenwerking tussen Aventus en Hamer die moet leiden tot de ontwikkeling en bouw van een bruikbare elektrisch aangedreven rallybuggy voor het Hamer Rally Team.

Opdrachtgever en sponsor Hamer is al jaren marktleider op het gebied van bouw van tankinstallaties en tankstations in de Benelux en als zodanig dagelijks bezig met duurzame brandstoffen en laadinstallaties voor elektrische voertuigen. Met dit project toont Hamer haar betrokkenheid bij het technisch onderwijs in Nederland en zet de eerste stappen op weg naar zero-emissie rally rijden.

Aan dit project nemen leerlingen autotechniek niveau 4 met keuzedeel powertrain van Aventus deel. Hamer heeft een wensenpakket samengesteld waaraan de te bouwen buggy moet voldoen en Aventus heeft, om het educatieve deel maar ook de kwaliteit van het project te borgen, een eisenpakket samengesteld voor de wijze waarop de ontwikkeling en bouw tot stand moet komen.
Nu de studenten weten waar ze aan moeten voldoen en wat de opdracht is gaan ze eerst op zoek naar een geschikte buggy met CE markering die als basis voor het project moet dienen. Vervolgens gaan ze de powertrain bedenken en engineeren, het accupakket, de elektromotor en de overbrenging. Als deze fase goedgekeurd wordt dan gaan de studenten de buggy ook echt bouwen.
De bouw zal plaatsvinden op het NewTechPark in Apeldoorn. Het project zal meerdere jaren door Hamer ondersteund worden. Na de initiƫle bouw van de buggy zal deze door steeds andere groepen studenten doorontwikkeld worden.

Deze elektrische buggy is het derde project dat Hamer met Aventus in de stijgers heeft staan. Eerder sponsorde Hamer al 2 laadpalen voor praktijkonderwijs. Ook leveren we eerdaags een speciale buitenboordmotor aan Aventus voor educatieve doeleinden. Het interne opleidingsinstituut van Hamer levert Aventus ook al enige tijd een hybride docent voor de vakken wiskunde en natuurkunde.

Wij wensen de leerlingen van Aventus die met dit project aan de gang gaan veel plezier met de ontwikkeling en bouw van de elektrische buggy en hopen dat de theoretische en praktijkervaring die ze opdoen hun helpt bij de keuze van hun beroep en hun toekomstige vak.